Podcast de viatge: Budapest, la joia d’Hongria
Escolta el podcast del programa ✈️ viatgem a Budapest.
Viatgem a la que es considera com una de les ciutats més boniques d’Europa.
El que hui és Budapest té el seu origen en 2 ciutats que separava el Danubi i aquestes eren la ciutat de Buda i la ciutat de Pest, que es van unir en el segle XIX.
D’ací el nom actual de la ciutat.
La zona que correspon a Buda té els barris més senyorials, allí es troba també el castell a més del palau i la ciutadella.
I Pest és la zona més extensa de la ciutat, la que té la vida urbana i les zones comercials.
Però enmig de les dues hi ha una altra zona que també forma part de Budapest, que és l’illa d’Óbuda. Allí podem trobar molta festa, bars, terrasses i discoteques.
Budapest té tantes joies, que resulta molt difícil quedar-se’n amb unes poques, escolta el podcast, i les descobriràs!
El Parlament de Budapest.
El Parlament és un dels edificis més bonics i espectaculars de la ciutat de Budapest, una autèntica meravella i a més és la icona de la ciutat.
Va ser construït en el segle XIX i és el 3r Parlament més gran del món després del de Romania i el de l’Argentina.
En aquella època Hongria tenia molt de poder econòmic i van construir el Parlament més preciós que es puga construir.
Es pot visitar i a més de gaudir del seu espectacular interior, es poden vore també alguns tresors nacionals, com són la Santa corona i les joies de la coronació hongaresa que estan exposades al públic.
El bastió dels pescadors
El bastió és un altre dels llocs icònics de Budapest. Es troba en el pujol de Buda i des del seu mirador es tenen les millors visites del Parlament.
El bastió és una espècie de mirador que sembla més aviat un castell, ja que té set torres que representen les set tribus fundadores d’Hongria.
I deu el seu nom als pescadors que defensaven les muralles de la ciutat en l’edat mitjana.
El castell de Buda.
El castell també es coneix com el Palau Reial perquè va ser la residència dels reis d’Hongria.
Allí es troba el Museu d’història de Budapest i la galeria Nacional hongaresa, entre altres coses.
El pont de les cadenes
És el pont més antic de Budapest i fins que es va construir aquest pont només es podia travessar el Danubi amb vaixell.
Així que finalment a mitjan segle XIX va ser inaugurat aquest pont que a més de connectar les dues ribes és també un símbol de la ciutat.
Encara que cal tindre en compte que l’actual pont no és l’original perquè durant la Segona Guerra Mundial els nazis van dinamitar tots els ponts de Budapest.
Vaci Utca
És el carrer comercial de Budapest, a més, és per als vianants. És un dels carrers més elegants, amb botigues, cafeteries, hotels i restaurants.
És el cor turístic de la ciutat, tant per la vida que té com per les mansions i cases que es conserven de l’època de la seua construcció en el segle 18.
A Budapest es troba la sinagoga més gran d’Europa
El barri jueu de Budapest és un imprescindible perquè ací es troba aquesta espectacular sinagoga que va ser construïda a mitjan segle XIX en estil morisc, encara que també té tocs bizantins i gòtics.
És preciosa, el seu interior és espectacular, amb acabats de fusta, diverses plantes amb arcs i un gran corredor central
El seu interior té capacitat per a quasi 3000 persones i és coneguda com La Gran sinagoga.
Barri jueu
El barri jueu també ens recorda una de les parts de la història més doloroses i és que abans de l’inici de la Segona Guerra Mundial a Hongria vivien més de mig milió de jueus i quasi 2/3 parts vivien a Budapest
Amb l’ocupació nazi van començar les deportacions als camps de concentració i molts dels jueus van ser reclosos en el gueto abans de les deportacions.
Desenes de milers van ser afusellats en la mateixa riba del Danubi on es troba el monument en el seu honor que és el memorial de les sabates.
Famosos balnearis de Budapest
A Budapest ens podem donar diversos capritxets i un d’ells és anar a un dels molt balnearis que hi ha a la ciutat, ja que Budapest és una ciutat d’aigües termals.
De fet, només a Budapest hi ha més de 100 brolladors d’aigües termals.
Entre els balnearis més famosos de Budapest es troben:
Szechenyi, el balneari més gran d’Europa. Té 15 piscines cobertes i 3 grans piscines exteriors. Gellert, d’estil Art Noveau. Ruda Baths que tenen el seu origen en el segle 16 en l’època de l’ocupació otomana. Els Kirsly Bath, que són una mica més vells i antiquats però que tenen el seu origen en unes termes otomanes també del segle XVI i són molt locals.
Fer un creuer pel Danubi
El Danubi és un riu molt cabalós i un dels plaers que et pots donar per a tindre unes vistes espectaculars dels edificis més representatius de la ciutat és fer un creuer de poc més d’una hora que puge i que baixe pel riu i així poder vore el Castell, el bastió, el Parlament … tot això tranquil·lament des del vaixell.
Consells per a viatjar a Budapest
Budapest és una ciutat molt gran, però és que a més també és molt bonica i s’hi poden vore moltes coses.
Jo recomanaria un mínim de 3 dies per a gaudir de la ciutat.
Superfàcil i supercòmode, ja que tenim vols directes diversos dies a la setmana des de València a Budapest.
Vull escoltar més podcast de viatges
Ací pot escoltar tots els podcast i programes de viatges en valencià de Les sandàlies d’Ulises.
Millors altaveus per a escoltar podcast
Per a mi és ja un costum, arribar a casa i posar-me a escoltar un podcast de viatge. Si no vols portar el mòbil darrere també a casa, et recomane uns altaveus, segons sigues més d’escoltar el podcast en el menjador, a la dutxa o fent esport.
Altaveu intel·ligent wifi i Bluetooth amb Alexa – Alvaeu alexa
Altaveu Dutxa Impermeable, Bluetooth
Si t’agrada escoltar podcast a la dutxa, este és perfecte qualitat-preu! Alvaeu per a la dutxa
Auriculars Sense fils, Bluetooth, amb Cancel·lació.
Si prefereixes escoltar el podcast de viatges mentre passeges o fas esport, m’encanten estos auriculars sense fils (i una de les raons, a més de la cancel·lació del so, és la varietat de colors) que caben en qualsevol butxaca!
Podcast de viatges: Budapest |Agost 2023| Las sandalias de Ulises
Soy Clara, una viajera emocional e intimista.
Cada viaje es un descubrimiento de una parte de mi, conocer otros lugares y culturas ha sido también una forma de conocerme mejor y crecer como persona. ... y cuando vuelves, ves que todo está igual pero tú ya no eres la misma.
También soy comunicadora de viajes en podcast, radio, televisión, charlas, eventos, y he colaborado en diversos proyectos turísticos.
La vida es el auténtico viaje y lo importante es disfrutar de cada etapa del camino, es por ello por lo que Las sandalias de Ulises es un blog de viajes camino a Ítaca.