Podcast de viatges: Sicília, l’illa més gran del Mediterrani

Tiempo de lectura: 3 min

Podcast de viatges: Sicília, l’illa més gran del Mediterrani

 

En el podcast de viatges de hui anem a Itàlia, concretament a Sicília.

 

Viatgem a Sicília

 

Sicília, una illa amb una història fascinant, pobles amb encant i una gastronomia… brutal!

M’acompanyes? Escolta el podcast de viatges!

 

 

Sicília és molt interessant històricament i cultural i té molts llocs per a veure i un sabor tant en el seu ambient com en la seua gastronomia molt especial.

 

Guarde un meravellós record de Sicília, em va encantar.

 

La història fascinant de Sicília ha deixat la seua petjada a l’illa, per allí han passat grecs, cartaginesos, romans, vàndals, bizantins, sarraïns i normands. Va formar part també de la corona d’Aragó juntament amb Nàpols. I ja ben entrat el segle XIX Sicília es va convertir en part del regne d’Itàlia.

 

La millor manera de moure’s per Sicília és agafar un cotxe de lloguer perquè a més del fet que Sicília és molt gran no està molt ben connectada per transport públic.

Donar-li la volta completa a l’illa per a poder fer parades en xicotets pobles i viure la Sicília més autèntica en profunditat.

 

 

Palerm, la capital de Sicília.

 

Palerm és una ciutat bella al mateix temps que caòtica i decadent, i en ella podem trobar joies tan interessants com:

 

La Catedral de Palerm

Va nàixer com una basílica més tard es va convertir en mesquita i finalment de nou en Església, així que en el seu interior podem veure aquestes mescles històriques.

Entre altres esglésies interessants.

I a Palerm es troba també un lloc únic en el món.

 

Les catacumbes dels Caputxins.

 

Aquestes catacumbes contenen unes 8.000 mòmies dividides per seccions. Els cossos estan penjats drets en la paret i vestits com si foren esquelets vivents i amb les mandíbules obertes pel pes de la gravetat.

A causa de la sequedat del terreny, els cossos s’enterraven sense taüt directament en la terra dels nínxols de les parets i s’han conservat en molt bon estat molts d’ells.

Un dels últims cossos enterrats en aquestes catacumbes va ser el d’una xiqueta de dos anys que es deia Rosalia Llombard, el seu cos es troba en tan bon estat de conservació que se la coneix com la bella dorment.

 

 

Trapani

 

Trapani és famosa per les seues salines, que tenen el seu origen en l’arribada dels fenicis fa quasi 3000 anys.

 

És coneguda com la ciutat de les 100 esglésies i a pesar que el seu centre històric és bastant xicotet, no és excessivament turística, és molt interessant passejar per la ciutat i gaudir de la vista de la costa, al costat de les seues muralles.

 

Una vegada estem allí, el millor és acostar-se a Erice, un dels pobles més bonics de Sicília, com visitar un conte medieval.

 

Deixant-nos portar pels seus carrers empedrats, podem arribar fins al castell i des de la part alta podem disfrutar d’unes vistes impressionants de la costa, a més els seus carrerons tenen molt encant i podem trobar botigues d’artesania siciliana.

 

Agrigent, la Vall dels temples

A Sicília es troba el conjunt de temples grecs millor conservat del món.

 

Concretament a Agrigent es troba la Vall dels temples, patrimoni de la humanitat per la UNESCO, i el conjunt de temples grecs millor conservat del món.

 

L’origen d’aquesta vall es remunta al segle VI aC, els grecs van fundar una ciutat que temps després seria atacada pels cartaginesos i més tard pels romans.

 

La vall va ser abandonada, i per això hui dia podem veure en bastant bon estat de conservació molts dels temples que allí es troben.

 

Com per exemple el temple de la Concòrdia, que és el millor conservat de tota la vall.

També podem veure el temple d’Hera, el d’Hèracles, el temple d’Efes, entre altres. També podem trobar necròpolis gregues i romanes. És completament una ciutat, un parc arqueològic.

 

Scala dei Turchi

No gaire lluny es troba la famosa Scala dei Turchi o Escala dels turcs.

 

Aquesta platja és una de les més famoses de Sicília, perquè està envoltada d’enormes penya-segats blancs formats per una roca sedimentària d’aquest color i quan s’erosionen ho fa en forma de capes que semblen una escala.

 

El nom l’escala dels turcs prové de les antigues incursions dels pirates, què protegien els seus vaixells del vent en eixos penya-segats.

 

Hi ha encara més temples grecs a Sicília

 

 

Temple de Segesta

Tenim també el temple de Segesta que és espectacular.

Es troba en una vall i mentre vas de camí el pots anar veient, una autèntica meravella.

 

És un temple d’estil dòric amb 36 columnes, 6 en les façanes i 14 a cada costat. És molt llarg, però el veiem sense sostre i no és que caiguera, si no és que mai es va arribar a acabar, perquè probablement es creu que els cartaginesos hi van arribar i van prendre la ciutat.

 

Així que podem dir que es troba en el mateix estat de conservació que el van deixar els seus habitants.

 

 

 

Sicília té tants tresors que no te’ls acabes.

 

Taormina

 

Un dels llocs que també és una autèntica meravella és Taormina.

En aquesta ciutat podem trobar moltes joies arqueològiques, com el teatre grec, el segon teatre més gran és Sicília que es va construir en el segle III aC pels grecs i a més des del teatre podem tindre les millors vistes panoràmiques.

Entre les columnes de l’escenari del teatre es pot vore en l’horitzó l’Etna, el volcà més famós de Sicília.

 

Però les ruïnes gregues no acaben ací.

 

Siracusa

Escolta el podcast perquè també anem ara a Siracusa, que és una ciutat amb quasi 3000 anys d’història. De fet, es diu que va arribar a rivalitzar amb Atenes.

 

Sembla difícil dir-ho, però Siracusa té un dels patrimonis arqueològics més importants de Sicília.

Al seu parc arqueològic podem trobar un amfiteatre romà, un teatre grec, les pedreres com la famosa orella de Dionís, on en l’època grega s’extreien els blocs de pedra calcària.

A més de per la seua forma, ja que l’entrada de la cova sembla una gran orella de més de 23 metres d’alt, es diu que l’acústica en el seu interior és tan bona que Dionís que va governar en Siracusa en el segle V a C, podia escoltar de què parlaven els presoners quan estaven a l’interior de la gruta.

 

L’amfiteatre s’utilitza a l’estiu per a les representacions teatrals, de fet, quan jo hi vaig anar estaven assajant.

 

Vil·la romana del Casale.

I hi ha un altre lloc que a mi em va deixar fascinada que és la Vil·la romana del Casale.

 

Són una sèrie d’edificis connectats que eren en el seu moment una vil·la romana i és que va ser declarat patrimoni de la humanitat per la UNESCO per la quantitat de mosaics romans que hi ha en el sòl de la vil·la.

3,500 metres quadrats de mosaic.

 

Es considera com un dels millors conjunts de mosaics romans del món.

 

Es va mantindre oculta sota 10 metres de fang durant més de set segles.

 

Allí es troba el mosaic més famós, que és el de les xiques en biquini.

 

 

L’Etna

I per descomptat si estem parlant de Sicília haurem de parlar del volcà Etna.

 

L’Etna és un dels volcans més actius de tot Europa, de fet podem sentir notícies que cada dues per tres entra en erupció.

 

En el cas que no estiga en erupció és possible pujar al volcà. De fet, té un accés bastant senzill.

 

Jo vaig pujar per la carretera que arriba fins a l’entrada del parc i he de dir que em va impressionar moltíssim el paisatge. Moltes cases de la carretera havien sigut sepultades per la lava, semblava un paisatge apocalíptic.

 

Catània

I no pot faltar una visita a Catània

 

Catània és la segona ciutat de Sicília després de Palerm.

Catània ha sigut 7 vegades arrasada per les erupcions volcàniques de l’Etna i pels terratrémols provocats pels moviments del volcà.

Declarada patrimoni de la humanitat per la UNESCO en 2002.

Centre històric preciós però decadent.

 

Com no podia ser d’una altra manera, Catània també té el seu teatre romà.

 

 

Sicília té un ambient únic de xicotets pobles en els quals la gent ix a prendre la fresca, tenen la roba estesa al carrer i es reuneixen en els bancs de les places.

 

 

Gastronomia de Sicília

 

I per descomptat té una gastronomia boníssima, la gastronomia siciliana mereix un apartat a banda, de fet jo no he pogut oblidar encara el cuscús de peix que em vaig menjar a Sicília. A més de tots els seus dolços que tenen moltes influències àrabs i podem trobar bastants semblances als nostres torrons.

A més no escatimen en la grandària de les racions

 

Recomanacions per a viatjar a Sicília

 

Sicília és una meravella i jo recomanaria anar un mínim d’una setmana – set dies, encara que si es té més temps, millor, perquè dona més possibilitats d’eixir de les ciutats més famoses i recórrer també tots els xicotets pobles.

 

 

Podcast de viatges en valencià

 

Ací pot escoltar tots els podcast i programes de viatges en valencià de Les sandàlies d’Ulises.

 

 

 

 

 

Millors altaveus per a escoltar podcast

 

Segons sigues més d’escoltar el podcast en el menjador, a la dutxa o fent esport, et recomane uns altaveus.

 

 

Altaveu intel·ligent wifi i Bluetooth amb Alexa – Alvaeu alexa

 

 

 

Altaveu Dutxa Impermeable, Bluetooth

Si t’agrada escoltar podcast a la dutxa, este altaveu és perfecte qualitat-preu! Alvaeu per a la dutxa

 

Auriculars Sense fils, Bluetooth, amb Cancel·lació.

Si prefereixes escoltar el podcast de viatges mentre fas esport, m’encanten estos auriculars sense fils (i una de les raons, a més de la cancel·lació del so, és la varietat de colors) que caben en qualsevol butxaca!

 

Auriculars de colors

 

 

 

Podcast de viatges: Sicília | Agost 2023 | Las sandalias de Ulises

 

Web | + artículos

Soy Clara, una viajera emocional e intimista.

Cada viaje es un descubrimiento de una parte de mi, conocer otros lugares y culturas ha sido también una forma de conocerme mejor y crecer como persona. ... y cuando vuelves, ves que todo está igual pero tú ya no eres la misma.

También soy comunicadora de viajes en podcast, radio, televisión, charlas, eventos, y he colaborado en diversos proyectos turísticos.

La vida es el auténtico viaje y lo importante es disfrutar de cada etapa del camino, es por ello por lo que Las sandalias de Ulises es un blog de viajes camino a Ítaca.

Leave a Comment