Viatge a Austràlia
Austràlia és un país tan gran que sembla difícil quedar-se amb unes poques coses però si haguera de destacar els imprescindibles per a un viatge de 3 setmanes, com vaig fer jo, seria primer veure la seua naturalesa, els seus paisatges plens de contrastos i els seus animals. Però a més destacaria dos de les seues ciutats Melbourne i Sydney.
El millor d’Austràlia
Melbourne
Melboune ha sigut declarada durant molts anys la millor ciutat del món per a viure, culturalment vibrant, i amb moltíssima qualitat de vida, encara que com no podia ser perfecta és una ciutat molt verda amb primaveres fresques un clima canviant i una miqueta plujós.
Great Ocean Road
En els seus voltants es troba una de les rutes més famoses d’Austràlia per a fer amb cotxe, la Great Ocean Road que voreja tot el mar oferint penya-segats i paisatges tan bells com impactants. Els mes famosos son els coneguts amb el nom de els dotze apòstols
Està considerada una de les carreteres més boniques del món per a recórrer amb cotxe.

No massa lluny i molt prop d’Adelaida es troba un els llocs per a mi imprescindibles, la Kangaroo island, illa cangur.
Kangaroo island
La Kangaroo island es un dels imprescindibles d’Austràlia si vols veure animals en llibertat. A les ciutats és molt complicat que pugues veure coales i cangurs en llibertat i ja no diguem altres animals australians més tímids i difícils de veure.
L’illa cangur és el lloc ideal per als amants de la naturalesa. Té la grandària aproximada de l’illa de Mallorca i les seues 3/4 són parc natural.
És coneguda com la Galàpagos australiana ja que allí es poden veure en llibertat animals com lleons marins què acudeixen a les seues platges a descansar després de passar-se un parell de dies en el mar de caça, foques neozelandeses què realitzen la ruta Nova Zelanda Austràlia, les ultimes abelles de la Liguria, coales dormint tranquil·lament a les copes dels arbres, cangurs campant a pler, ocells autòctons, a més d’espectaculars i canviants paisatges, penya-segats i fars impossibles.

Hi ha a més un centre de rehabilitació d’animals on intenten reintegrar coales orfes i altres animals en perill d’extinció
És sense cap mena de dubte un dels llocs que més em va agradar d’Austràlia i és també un dels seus tresors naturals.
La millor manera d’arribar allí és prendre un ferri des dels afores de la ciutat d’Adelaida.
Gran Barrera de Coral
Un altre dels imprescindibles d’Austràlia com no podia ser d’una altra forma és la Gran Barrera de Coral. L’ésser viu més gran del planeta, s’estén al llarg de 2.600 quilòmetres enfront de l’estat de Queensland.
La millor manera d’arribar fins a la barrera de coral és de la ciutat que Cairns. Una ciutat molt moderna amb molt d’ambient nocturn i no massa bonica al meu parer, però des d’on ixen tots els vaixells per a fer l’excursió a la barrera de coral.
La platja de Cairns és impracticable i està prohibit banyar-se per què en la riba es troben els cocodrils d’aigua salada, serps i sobretot l’animal més perillós de tots, la vespa de mar, la medusa la picada de la qual és mortal, a més les seues aigües marrons ens impedeixen veure la presència d’aquests animals tan perillosos. Millor no arriscar-se. Per aqueixa raó hi ha una piscina a la platja.

La Gran Barrera de Coral es troba a un parell d’hores amb vaixell de Cairns. Hi ha excursions d’un dia, encara que realment el que val la pena és fer el que vaig fer jo i agafar un vaixell que estiga diversos dies recorrent diferents esculls de la barrera de coral.
Pots fer snorkel o submarinisme. Només fent snorkel ja es pot veure moltíssims peixos increïbles, a més de taurons de coral, tortugues marines i peixos de moltíssims colors, ostres gegants, estreles de mar, entre altres animals.
És un paisatge preciós encara que hi ha zones de la barrera de coral que estan començant a acusar la contaminació i per culpa del canvi climàtic i el calfament global, el coral està perdent el seu color i morint.

Sydney
Mundialment coneguda pel seu impactant edifici de l’Òpera Sydney és una ciutat en la qual viuria sense dubtar-lo.
La ciutat més important d’Austràlia és alegre i segura, les terrasses a la vesprada a la primavera estan plenes de gent, allí és on es va inventar el afterwork.
És una ciutat que viu de cara al mar i això es nota en el caràcter de la seua gent que és amable i oberta.
De la seua arquitectura a més de l’òpera destaquen les seues cases unifamiliars amb reixats de ferro molt molt típiques del barri antic de la ciutat.
De Sydney destaca també la seua cultura de platja, tenint moltíssimes platges per a surfistes entre elles la més coneguda de totes és la Bondi Beach.

Bondi Beach
En aquesta platja posen a l’ estiu una malla dins del mar per a impedir que s’acosten als banyistes els taurons blancs ja que han sigut molts els surfistes que han patit atacs d’aquests esquals.
És un vertader plaer passejar per la seua costa i arribar fins al cementeri. Aquest cementeri es el que té les millors vistes de tota Austràlia i des del qual per sorpresa vaig veure saltar al lluny una balena. Em va costar recuperar-me de l’emoció, una baleeeeeena!!!!
Les costes de Sydney són ideals també per a albirament de balenes en determinades èpoques de l’any.

A causa de la seua cultura de platja i a la proximitat al forat de la capa d’ozó Austràlia és el país amb l’índex de càncer de pell més alt del món , però gràcies també un programa educatiu que s’ha anat realitzant des dels anys 80 en les televisions cada vegada s’ha anat reduint més en la gent jove creant una cultura de conscienciació i protecció solar única en el món.
Uluru
En ple cor del Outback australià es troba el Uluru també conegut com Ayers rock, una pedra gegant vermellosa què és visible des de quilòmetres de distància.
Aquesta gran roca és un lloc màgic per als aborígens australians per a això tant l’Uluru com les altres muntanyes conegudes amb el nom de Kata Tjuta signifiquen l’origen de l’univers, un temple, un lloc sagrat i màgic en el qual s’han anat transmetent ensenyaments al llarg de les generacions.

El màgic origen de l’univers, un lloc sagrat per als aborígens, a més d’un dels capvespres més bonics del món pel curiós canvi de color de la roca.
Existeix una costum molt poc civica per part d’alguns turistes d’escalar la roca, la comunitat aborigen demanen per favor que no es puge ja que es tracta d’un lloc sagrat i ha mort gent tractant d’escalar.
És un dels llocs més impactants d’Austràlia no solament per les seues dimensions, més de 348 metres d’alt, 9 quilòmetres de contorn i pel lloc en el qual es troba, sinó per tota la màgia que l’envolta a més de perquè des d’allí es veu el cel més increïble del planeta, la Via Làctia es veu amb una claredat impressionant.
No necessites contractar cap excursió encara que existeixen guies astronòmics, simplement eixir de l’allotjament i buscar un espai, que n’hi ha molts amb molt poca contaminació lumínica i contemplar el meravellós cel estavellat, una autèntica meravella.
Atés que es troba en el mitjà del desert i les distàncies a Austràlia són enormes, hi ha més de 4 hores de vol des de Sydney fins al Uluru, així que imagina les dimensions, el millor és agafar un vol i aterrar en el mateix aeroport de Uluru que està molt pròxim a la zona d’allotjament del Parc Nacional. Llogar un cotxe i fer la ruta al teu aire.

3 setmanes a Austràlia
Resum d’impresions
Austràlia és un país que em va agradar moltíssim, em va impactar molt i molt positivament, perquè la veritat és que esperava menys d’ell del que em va donar.
És un país que s’ha fet a si mateix i ha convertit una illa de presidiaris en un dels països amb la qualitat de vida més alta del món i un dels més segurs. Ideal per a dones que vulguen viatjar soles i una destinació ideal per a viatjar pel teu compte.
Encara que el que més em va impactar d’Austràlia a més de la quantitat de preciosos animals i de la seua naturalesa pròpia va ser la cultura aborigen, la més antiga del món, en perfecta comunió amb la naturalesa i que ha patit moltissim.

El que em va faltar per veure d’Austràlia
Tornaria a Austràlia amb els ulls tancats per a continuar descobrint el seu inexplorat Outback. El Territori Nord on es troba el Parc Nacional de Kakadu, on viuen els cocodrils gegants i on es troben també precioses cascades i paisatges muntanyencs particulars, encara que cal tindre molta molta cura en època de pluges amb els cocodrils.
Recórrer tota la costa paral·lela a la Gran Barrera de Corall per l’en la qual es troba la selva on viuen els cassowary, sent un paisatge molt molt particular i únic, arribant fins a les precioses platges del Parc Natural de Whitesundays, aigües cristal·lines i paisatges increïbles.

Com arribar a Austràlia
La millor manera d’arribar a Austràlia des de València és agafar un vol des de la capital del Túria fins a Amsterdam i d’Amsterdam a Singapur
Singapur és una de les ciutats millor connectades amb Austràlia, té vols pràcticament diaris amb totes les ciutats més importants, podent entrar per una i eixir per una altra.
Jo vaig entrar per Melbourne i eixir per Sydney, podent així enllaçar amb diferents ciutats d’Austràlia per a optimitzar l’itinerari.
Les quasi 24 hores de vol què necessites per a arribar a Austràlia valen moltíssim la pena i fent un bon puzle no és un viatge tan car.
És impossible conéixer-te Austràlia en 3 setmanes encara que dir que gràcies a connectar-ho amb vols interns vaig poder veure moltíssimes coses.
Vols per a anar a Austràlia
En total vaig agafar 11 vols
València – Amsterdam, 2 hr 30 min
Àmsterdam – Singapur, 12 hr 35 min
Singapur – Melbourne, 7 hr 30 min
Melbourne – Adelaida, 1 hr 25 min
Adelaida – Cairns, 3 hr
Cairns – Sydney, 2 hr 55 min
Sydney – Ayer Rock, 3 hr 30 min
Ayer Rock – Sydney, 3 hr 30 min
Sydney – Singapur, 8 hr 15 min
Singapur – Àmsterdam, 12 hr 35 min
Àmsterdam – Valencia, 2 hr 30 min
Total, més de 58 hr volant!
Amb una bona planificació no és un viatge tan car i val moltíssim la pena. Jo em vaig enamorar per complet dels paisatges, dels animals i de la seua qualitat de vida!

Viatgers: Austràlia a À Punt Directe ?
? Si te vas perdre la meua intervenció al programa «À Punt Directe, Viatgers: Austràlia»? d’À Punt TV, ací ho tens!

Viatge a Austràlia | Juliol 2019 | Las sandalias de Ulises
Soy Clara, una viajera emocional y cultureta.
Cada viaje es un descubrimiento de una parte de mi, conocer otros lugares y culturas ha sido también una forma de conocerme mejor y crecer como persona.
... y cuando vuelves, ves que todo está igual pero tú ya no eres la misma.
La vida es el auténtico viaje y lo importante es disfrutar de cada etapa del camino, es por ello por lo que Las sandalias de Ulises es un blog de viajes camino a Ítaca.