Els millors Carnestoltes del món

Tiempo de lectura: 3 min

 

 

Els millors Carnestoltes del món

 

 

Hui et convide a fer un recorregut pels Carnestoltes del món

 

 

 

Quan és el Carnestoltes

Carnestoltes és una festa que varia la seua data cada any en funció de quan és la Setmana Santa, ja que sempre se celebra 40 dies abans del Dijous Sant. Abans de que comence la quaresma, es viuen uns dies de permissivitat i descontrol.

 

Carnestoltes a Ivrea, Italia

A Ivrea, no massa lluny de Torí, se celebra un Carnestoltes molt especial. Allí se celebra amb una batalla campal de taronges!

El Carnestoltes d’Ivrea és molt famós a Itàlia, per aquesta batalla de taronges, coneguda com la Battaglia delle Arance, que representa una històrica revolució popular contra els francesos ocorreguda durant l’edat mitjana.  L’acte central recrea una rebel•lió popular contra el lloctinent de Napoleó i molt personatges històrics d’aquell moment presideixen els actes i taronges en lloc de bales!

 

 

 

El Carnestoltes de Venècia

Si Venècia ja és preciosa, per Carnestoltes, ho és encara més, amb la majestuositat dels seus elegants vestits i les seues màscares, la ciutat ofereix un viatge als seus temps de màxima esplendor. Encara que la tradició del Carnestoltes de Venècia es remunta al segle XII, va aconseguir el seu màxim zenit en el segle XVIII, quan la ciutat s’omplia de prínceps i nobles que acudien a gaudir de la festa amb els seus millors gal·les.

 

El Carnestoltes de Venècia també ha sigut prohibit en alguna ocasió, com per eixemple durant l’ocupació de Venècia per part de Napoleó, per a evitar que es generaren conspiracions i es va anar recuperant a poc a poc.

Durant eixos dies hi ha també moltes festes privades, a les quals només es pot entrar amb invitació o pagant una entrada caríssima. Però si tenim un pressupost una mica més limitat podem gaudir veient l’ambient únic i màgic de la ciutat durant eixos dies. I per qué no! ficar-nos també una màscara!

 

 

 

El Mardi Grass a Nova Orleans!

Mardi Grass és la festa més important de la ciutat, és una bogeria. El seu nom és una expressió francesa, que es tradueix directament  com a “dimarts gras”, i si Nova Orleans ja és música a tota hora, per a Mardi Grass, la ciutat és tota una desfilada, matí, vesprada i nit. Bandes de música, carrosses, disfresses i molt de colorit i diversió. La gent està a tota hora al carrer. Jo sempre ho compare amb València en falles i és que la diversió i l’ambient és molt paregut, és tot una festa. I totes les cases estan a més decorades amb els colors oficials de Madri Grass.

 

Hi ha també penyes i rei i reina del carnestoltes, desfilant en les seues carrosses. Jo viatjava a soles i estava veient una desfilada i un matrimoni d’una altra ciutat dels Estats Units em va preguntar si jo era d’allà, perquè ells venien d’un altre estat i estaven literalment al•lucinats amb tota aquesta festa. Nova Orleans és la ciutat més mediterrània dels Estats Units i amb la fusió afroamericana, és la ciutat amb més vida i més diferents del país, i per a Carnestoltes és ja bogeria màxima.

 

Mardi Grass, Nova Orleans

 

 

 

Carnestoltes a Oruro Bolivia

Esta festa té més de 200 anys i es considera un dels Carnestoltes més importants del món, tant és així que en 2001 la UNESCO el va declarar com una “Obra mestra del patrimoni oral i immaterial de la humanitat”, i és l’atracció turística més famosa de Bolívia.

 

El Carnestoltes d’Oruro és una mescla de costums catoliques i paganes, per la qual cosa les icones de la Verge Catòlica i el Diable es mesclen amb la religió nativa pagana de Pachamama i l’Oncle. La Pachamama és la Mare Terra i els pagans la veien en el seu moment com una deessa que dona, en clara referència a tot el que ens dona La Terra.

 

Les desfilades son tot un espectacle, compta amb al voltant de 50 grups que es componen de 20,000 ballarins, 150 bandes i 10,000 músics. I també apareixen en la desfilada personatges com l’Arcàngel San Miquel i Llucifer, a més d’ossos, pumes, micos i còndors, tots ells símbols de la mitología.

 

Al Carnestoltes d’Oruro es mostren diferents aspectes de la vida en els alts Andes, com la mineria de plata, els cicles agrícoles o els temes religiosos pagans i catòlics. La lluita entre l’Arcàngel i Llucifer pel bé i el mal i també una representació dels pobles indígenes que es converteixen al cristianisme.

 

 

 

 

Carnestoltes de Barranquilla, a Colòmbia

El carnestoltes a Barranquilla té una diversitat ètnica molt rica, les seues tradicions i celebracions són una fusió de la tradició europea, del Carib, africana i indígena. Totes aquestes cultures estan representades a través de la seua dansa, música, vestimenta i en la gastronomia.

El Carnestoltes de Barranquilla comença comença amb La Batalla de Flores i hi ha dos esdeveniments principals, el primer és la Hissada de la Bandera, que és on es corona la Reina del Carnestoltes. La segona és La lectura del Bàndol, on l’alcalde de Barranquilla entrega les claus de la ciutat, i la Reina del Carnestoltes declara a Barranquilla com un “imperi de la felicitat” i llig les regles del carnestoltes del que està i no està permés durant el carnestoltes.

Música, festival d’orquestres, desfilades, balls, disfreses i color, molt de color a Barranquilla.

Este Carnestoltes és un cresol d’influències culturals que representa la diversitat de la població de la costa del Carib de Colòmbia.

 

El Carnestoltes de Notting Hill

El Carnestoltes de Notting Hill és l’esdeveniment més caòtic i colorit que té lloc a Londres. Cada any, més de dos milions de persones assisteixen a aquesta celebració de dos dies de la cultura del Carib. Aquest Carnestoltes no té absolutament res a veure amb la cultura anglesa, els orígens del Carnestoltes de Notting Hill es remunten a la gran afluència d’immigrants principalment del Carib que es va traslladar a Gran Bretanya des de les antigues colònies després de la Segona Guerra Mundial per a ajudar a reconstruir el país després de la guerra. Aquest l carnestoltes tractava de promoure la diversitat cultural i va ser fonamental per a ajudar a salvar les divisions racials a Gran Bretanya i hui en dia és la festa de carrer més gran de tota Europa.

 

El Carnestoltes de Rio de Janeiro

El Carnestoltes de Rio de Janeiro és la mare de tots els carnestoltes. Cada any Rio de Janeiro acull a la festa més gran del planeta, una festa a la qual assisteixen cinc milions de persones de tot el món.

Aquest carnestoltes és famós per les seues desfilades de samba que compten amb carrosses de 20 metres i milers d’artistes desfilant pel famós Sambódrom. La samba està en tots els àmbits de la societat brasilera, des dels barris més rics de fins a les faveles més pobres, la samba uneix als brasilers i és l’ànima i el cor d’aquest Carnestoltes,  Es diu que el Carnestoltes de Rio de Janeiro amb les seues desfilades de samba és l’espectacle més gran de la Terra.

 

 

 

Quines altres festes de Carnestoltes coneixes?

 

 

Pots escoltar la secció viatgera de les sandàlies d’Ulisses en Pròxima Parada en À Punt Radio

 

 

 

 

Els millors Carnestoltes del món | Març 2022  | Las sandalias de Ulises

 

 

También te gustará leer...

Web | + artículos

Soy Clara, una viajera emocional e intimista.

Cada viaje es un descubrimiento de una parte de mi, conocer otros lugares y culturas ha sido también una forma de conocerme mejor y crecer como persona. ... y cuando vuelves, ves que todo está igual pero tú ya no eres la misma.

También soy comunicadora de viajes en podcast, radio, televisión, charlas, eventos, y he colaborado en diversos proyectos turísticos.

La vida es el auténtico viaje y lo importante es disfrutar de cada etapa del camino, es por ello por lo que Las sandalias de Ulises es un blog de viajes camino a Ítaca.

Notificar a
guest

0 Comentarios
Comentarios de Inline
Ver todos los comentarios